femmes logo

Domácí pizza bez droždí: Nejlepší recept na pizzu bez kynutí

12. 6. 2023
Domácí pizza

Obsah

Někdy se říká, že pizza je jako láska – když je dobrá, je to skvělé, a když je průměrná, je to pořád docela dobré. Ať už je to jak chce, ani v době, kdy z obchodů zmizelo veškeré droždí, se nehodláme obejít bez domácí pizzy. Sepsali jsme pro vás recept, jak připravit křupavou pizzu i bez kvasnic, jen s trochou kypřicího prášku.

Ingredience pro těsto

  • 350 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml vody
  • 1 lžička cukru

Ingredience pro náplň

  • 150 ml pasírovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • sůl a pepř
  • sýr
  • salám
  • bazalkové pesto
  • oliva černá
  • červená cibule
  • čerstvá bazalka

Postup přípravy

  1. Mouku smíchejte se solí, lžičkou kypřicího prášku, olejem a vodou. Těsto rukama nebo v robotu 5 minut hněťte, poté přikryjte utěrkou a nechte 15 minut odstát.
  2. Asi třetinu balení pasírovaných rajčat ochuťte oreganem, prolisovaným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
  3. Namočenýma nebo naolejovanýma rukama přímo na pečicím papíře vytvořte 2 tenká kola o průměru asi 30 cm, nebo těsto rozetřete přes celý plech. Potřete rajčaty a obložte dle chuti.
  4. Můžete například zkusit pizzu s mozzarellou, nivou, cibulí a olivami a druhou s mozzarellou a pikantním salámem. Troubu vyhřejte na 220 °C a pizzy pečte 10 až 15 minut dozlatova. Dospod trouby můžete dát plecháček s vodou, aby bylo těsto kypřejší.
  5. Po upečení můžete přidat čerstvou bazalku nebo pesto. Rozmixovat bazalku s trochou špenátu, olivového oleje, česneku, slunečnice, soli a citronu, ale prima je i brokolicové nebo rukolové pesto.

Tip: Další skvělá kombinace je tuňák, pórek a smetana (v tom případě vynechejte rajčata), ale přidat můžete i vejce, žampiony, šunku, jiné sýry nebo třeba kukuřici.

Jestli si přeci jen chcete dát klasickou pizzu a nemůžete sehnat droždí, podívejte se, jak si droždí vyrobit doma!


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024