femmes logo

Pečený králík

19. 1. 2023
pečený králík

Obsah

Pečený králík je klasické jídlo, které je oblíbené zejména na venkově. Tento recept vám poradí, jak si ho připravit doma a udělat z něj skutečný gastronomický zážitek.

Seznam potřebných surovin:

  • 1 králík
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • koření dle chuti (například majoránka, tymián, rozmarýn)

Kroky přípravy:

  1. Králíka omyjte a osušte. Poté ho okořeňte solí, pepřem a kořením dle vaší chuti.
  2. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky.
  3. Na pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek dozlatova.
  4. Králíka vložte na pánev a zprudka ho orestujte z obou stran.
  5. Vložte pánev s králíkem do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu asi 1 hodiny.
  6. Po upečení králíka vyjměte z trouby a nechte ho chvíli odpočinout. Poté ho nakrájejte na čtvrtky a podávejte s oblíbenými přílohami.

Tipy a triky:

  • Místo oleje můžete použít i máslo nebo sádlo, díky čemuž bude králík ještě chutnější.
  • Pokud chcete, aby králík byl šťavnatější, můžete ho před pečením pokapat vínem nebo šťávou z citronu.
  • Pokud nemáte čas nebo chuť pečeného králíka připravovat celý den, můžete ho předem naložit do marinády a nechat ho odležet v lednici. Tím se jeho chuť ještě více vyzrálá a zintenzivní.

Závěr:

Pečený králík je skvělou volbou pro ty, kteří milují maso s chutnou a jemnou šťávou. Díky tomuto receptu si ho můžete připravit doma a vychutnat si jeho skvělou chuť s rodinou nebo přáteli. Vyzkoušejte naše tipy a triky, abyste ještě více vylepšili chuť tohoto pokrmu a připravili ho podle vašich představ. Snad se vám tento recept bude líbit stejně jako nám.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024
magnifiercross