femmes logo

Vdolky

20. 1. 2023
vdolky

Obsah

Vdolky jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit lahodné a jemné vdolky, které budou skvělým přídavkem ke kterémukoliv obědu nebo večeři. 

Seznam potřebných surovin: 

  • 500 g hladké mouky 
  • 1 kostka kvasnic 
  • 300 ml vlažné vody 
  • 1 lžička cukru 
  • 1 lžička soli 
  • 2 lžíce oleje 

Kroky přípravy: 

  1. V míse smíchejte mouku, kvasnice, cukr a sůl. Přidejte vodu a olej a vypracujte těsto. 
  1. Těsto nechte kynout na teplém místě asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. 
  1. Když je těsto kynuté, rozdělte ho na malé kousky a z nich vytvořte bochánky. 
  1. Bochánky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 30 minut. 
  1. Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. 
  1. Vdolky pečte asi 20-25 minut, dokud nezezlátnou. 

Tipy a triky: 

  • Pokud chcete vdolky ještě jemnější, můžete přidat do těsta trochu mléka místo části vody. 
  • Můžete také přidat nasekané bylinky nebo sýr do těsta, abyste vdolky ochutili jinak. 

Závěr:

Vdolky jsou jednoduché a rychlé na přípravu a jsou skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí vychutnat lahodné a voňavé pečivo. Zkuste tento recept a uvidíte, že budou vaši přátelé a rodina nadšení.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024