femmes logo

Vepřový guláš

25. 1. 2023
vepřový guláš

Obsah

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, které se skládá z vepřového masa, koření a zeleniny. Je velmi chutné a snadné na přípravu, a proto je oblíbené jak u dospělých, tak i u dětí. V tomto článku si ukážeme, jak si připravit tento skvělý guláš. 

Seznam surovin: 

  • 1 kg vepřového masa 
  • 2 cibule 
  • 3 stroužky česneku 
  • 2 rajčata 
  • 2 papriky 
  • 1 lžíce mouky 
  • 1 lžíce sladké papriky 
  • 1 lžíce kmínu 
  • sůl, pepř 
  • olej na smažení 

Příprava:

  1. Nejprve si nakrájíme cibuli a česnek na kostičky. 
  1. V hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova. 
  1. Přidáme na kostičky nakrájené maso a opečeme ho z obou stran. 
  1. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a koření (sůl, pepř, sladkou papriku, kmín). 
  1. Zalijeme asi 0,5 l vody a přidáme lžíci mouky. 
  1. Dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké. 

Tipy a triky:

  • Pro lepší chuť můžeme přidat i nakrájenou mrkev nebo celer. 
  • Pokud chceme guláš hustší, můžeme přidat více mouky nebo škrob. 
  • Pro větší chuť můžeme přidat i lžíci rajčatového protlaku nebo pasty. 
  • Guláš můžeme podávat s knedlíkem nebo těstovinami. 

Závěr:

Vepřový guláš je jednoduché a chutné jídlo, které můžete připravit různými způsoby. S tímto receptem si ho můžete upravit podle svých chuťových preferencí. Vepřový guláš se také skvěle hodí jako zásoba na několik dní, takže si ho můžete udělat ve větším množství a jednoduše ho poté ohřát. Experimentujte s různými kořeními a zeleninou a uvidíte, jak snadno si můžete připravit chutný vepřový guláš. 


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024