femmes logo

Bramborový guláš s buřty (buřtguláš)

24. 1. 2023
Bramborový guláš s buřty

Obsah

Bramborový guláš s buřty je tradiční český pokrm, který spojuje chutné brambory a kvalitní buřty. Zde je recept na přípravu bramborového guláše s buřty: 

Seznam surovin: 

  • 1 kg brambor, nakrájených na kostky 
  • 4 kvalitní buřty, nakrájené na kostky 
  • 1 cibule, nakrájená na kostky 
  • 2 stroužky česneku, nasekané 
  • 1 lžíce sladké paprikové pasty 
  • 2 lžíce másla 
  • 1 lžíce mouky 
  • 1/2 l žloutkové smetany 
  • 1/2 šálku vody 
  • 1 lžička soli 
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře 

Příprava: 

  1. V hrnci vařte brambory ve slané vodě po dobu asi 10-15 minut, nebo dokud nejsou měkké. 
  1. V pánvi rozehřejte máslo a orestujte cibuli, česnek a buřty až do zhnědnutí. 
  1. Přidejte sladkou paprikovou pastu a promíchejte. 
  1. Přidejte mouku a promíchejte, aby se vytvořila jíška. 
  1. Přidejte smetanu, vodu, sůl a pepř a důkladně promíchejte. 
  1. Přidejte vařené brambory a nechte guláš vařit na mírném plameni po dobu asi 10-15 minut, nebo dokud se nezahustí. 
  1. Podávejte s chlebem nebo knedlíkem. 

Tipy a triky: 

  • Můžete také přidat do guláše zeleninu podle vašeho výběru, jako jsou žampiony nebo cuketa. 
  • Pro výraznější chuť můžete přidat do guláše koření, jako je tymián nebo majoránka. 
  • Můžete také použít smetanu s vyšším obsahem tuku pro silnější chuť. 

Závěr:

Bramborový guláš s buřty je skvělým pokrmem pro zimní večery. Je plný chutných brambor a kvalitních buřtů, které poskytují skvělou chuť a šťavnatost. Použitím správných surovin a koření, můžete vytvořit skvělou a chutnou verzi tohoto tradičního pokrmu. Je vhodný pro rodinné večeře nebo pro přátele třeba při sledování fotbalu. Je důležité nezapomínat na dostatečnou dobu vaření brambor pro dosažení správné měkkosti a na optimální množství smetany pro získání šťavnatosti. 


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024