femmes logo

Králík na smetaně

18. 1. 2023
Králík na smetaně

Obsah

Králík na smetaně je vynikající pokrm, který se skvěle hodí na společenské příležitosti nebo jako hlavní chod pro rodinnou večeři. Tento králík je jemně ochucený a má krásně měkké maso, které se snadno rozpadá na jazyku.

Seznam potřebných surovin:

  • 1 celý králík (cca 1,5-2kg)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce nakrájených čerstvých bylinek (např. petrželky nebo kopru)

Kroky přípravy:

  1. Králíka omyjte a osušte papírovými utěrkami.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte králíka po obou stranách, dokud není zlatavě hnědý. Vyjměte z pánve a dejte ho stranou.
  3. Na pánvi osmahněte nakrájené kusy cibule a česnek, dokud nejsou zlatavé.
  4. Vraťte králíka zpět do pánve a zalijte ho smetanou. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  5. Přiklopte poklicí a duste králíka na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké a snadno se rozpadá.
  6. Přidejte nakrájené bylinky a nechte ještě chvíli podusit.
  7. Králíka podávejte horkého s vařenými brambory nebo pečivem.

Tipy a triky:

  • Můžete použít kuřecí nebo krůtí maso místo králíka.
  • Pro vylepšení chuti můžete přidat různé koření nebo zeleninu do smetany, například česnek, mrkev nebo šalotku.
  • Můžete také přidat trochu vína do smetany pro ještě výraznější chuť.

Závěr:

Králík na smetaně je vynikající pokrm, který se skvěle hodí na společenské příležitosti nebo jako hlavní chod pro rodinnou večeři. Jeho jemně ochucené a měkké maso se snadno rozpadá na jazyku a je velmi chutné. Vyzkoušejte tuto recepturu a uvidíte, jak se vám bude líbit. Nezapomeňte také přidat nějaké fotografie připraveného králíka, abyste inspirovali ostatní k jeho vyzkoušení.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024
magnifiercross