femmes logo

Domácí tarhoňa

13. 1. 2023
domácí tarhoňa

Obsah

Tarhoňa je typický slovenský pokrm, který se připravuje z brambor a mouky. Je to jednoduchý a chutný pokrm, který může být podáván samostatně nebo jako příloha k masu.

Seznam surovin:

  • 1 kg brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • voda

Příprava:

  1. Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. V míse smíchejte nastrouhané brambory, mouku a sůl. Přidejte dostatek vody, abyste vytvořili těsto, které bude konzistencí podobné husté kaši.
  3. Těsto rozdělte na menší kuličky a rozválejte na placku o průměru asi 15 cm.
  4. Vložte placku do horké pánve s trochou oleje a pečte na středním ohni po dobu asi 2-3 minut z každé strany, nebo dokud není zlatavě hnědá.
  5. Tarhoňu podávejte teplou se smetanou nebo tvarohem.

Tipy a triky:

  • Tarhoňu můžete připravit také v troubě. Pečte ji v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 20 minut, nebo dokud není zlatavě hnědá.
  • Tarhoňa je velmi variabilní pokrm, takže můžete přidat různé koření nebo bylinky, podle vaší chuti.
  • Můžete také přidat trochu kysaného zelí nebo špenátu do těsta, pro zvýšení nutriční hodnoty.

Závěr

Tarhoňu můžete také připravit v troubě nebo se smetanou nebo tvarohem a můžete také přidat různé koření nebo bylinky, abyste dosáhli odlišné variace chutí. Je to skvělý způsob, jak připravit brambory jinak než jen vařené nebo smažené a uvidíte, jak chutný a vysoce chutný pokrm to je.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024