femmes logo

Houbový guláš

18. 1. 2023
Houbový guláš

Obsah

Houbový guláš je vynikající jídlo, které se skvěle hodí na zimní večery. Je plný chutí a vůní hřibů a dalších hub, které jsou v něm obsaženy. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže ho zvládne připravit i začátečník v kuchyni.

Seznam surovin:

  • 500g hřibů
  • 250g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Příprava:

  1. Nejprve si očistěte a nakrájejte houby na menší kousky.
  2. V kastrolu si na oleji osmažte nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte nakrájené houby a smažte je společně s cibulí a česnekem asi 5 minut.
  4. Poté přidejte máslo a hladkou mouku a promíchejte.
  5. Pomalu přilévejte hovězí vývar a míchejte, dokud se guláš nezhoustne.
  6. Osolte a opepřete dle chuti.
  7. Nechte guláš vařit na mírném ohni asi 20 minut.

Tipy a triky:

  • Pro zvýšení chuti můžete přidat trochu majoránky nebo tymiánu.
  • Pokud chcete guláš ještě hustší, můžete přidat trochu kysané smetany nebo škrob.
  • Guláš můžete podávat s knedlíkem nebo bramborovým pyré.

Závěr:

Houbový guláš skvěle hodí na zimní večery. Tento jednoduchý a rychlý recept zvládne připravit i začátečník v kuchyni. Navíc, s použitím různých koření a dalších ingrediencí, můžete guláš přizpůsobit vašim chuťovým preferencím. Připravený guláš můžete podávat s knedlíkem nebo bramborovým pyré a doplnit tak výbornou chuť guláše. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se stane oblíbeným jídlem nejen pro vás, ale i pro vaši rodinu a přátele.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024