femmes logo

Květákový nákyp

19. 1. 2023
květákový nákyp

Obsah

Květákový nákyp je skvělý způsob, jak zařadit do vaší stravy více zeleniny. Je to jednoduchý a rychlý recept, který můžete připravit jak pro rodinnou večeři, tak i jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.

Seznam surovin:

  • 1 velký květák
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mouky
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Příprava:

  1. Oloupejte květák a nakrájejte ho na malé kousky. Vařte ho ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut, nebo dokud není měkký.
  2. V misce smíchejte vejce, mouku, strouhaný sýr, mléko, olej, sůl a černý pepř. Přidejte uvařený květák a důkladně promíchejte.
  3. Nalijte směs do vymazané a moukou vysypané formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů po dobu asi 30 minut, nebo dokud není zlatavě hnědý.

Tipy a triky:

  • Pro ještě větší chuť můžete přidat do směsi nakrájenou cibuli nebo strouhanou šunku.
  • Pokud chcete nákyp ještě více zahustit, můžete přidat trochu tvarohu nebo ricotty.

Závěr

Květákový nákyp je skvělý způsob, jak zařadit více zeleniny do vaší stravy. Je to jednoduchý a rychlý recept, který můžete přizpůsobit podle svých chutí. Je skvělý jako rodinná večeře nebo jako příloha k masu. Můžete ho také použít jako samostatný pokrm, a to jak teplý, tak i studený. Pokud chcete, můžete také přidat různé koření nebo bylinky, abyste dosáhli různých chutí. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, jak snadné a chutné to je.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024